Bestemde tijd

“Alles heeft een bestemden tijd, en alle voornemen onder den hemel heeft zijn tijd. (prediker 3:1).”

Het voorbijgaan van een jaar, hoe symbolisch ook,  laat toch een weemoedig gevoel achter. Er is iets afgesloten wat niet meer terugkomt.  Alles heeft een bestemde tijd, maar daarbij wil ik toevoegen: Het koninkrijk van Christus duurt voort in eeuwigheid.  Wanneer we terugzien op de wereldgeschiedenis zien we ook dat alles zijn bestemde tijd heeft.

Als we Daniël lezen, zien we telkens een profetie over koninkrijken. Achtereenvolgens  komen we in een droom van Daniël de koninkrijken van de Babyloniers, de Meden en Persen, Alexander de grote, het Romaanse rijk en het rijk dat verdeeld is in tien koninkrijken tegen. In het 34e vers wordt vervolgens gesproken van een koninkrijk dat deze koninkrijken vermaalde.

“[Dit] zaagt gij, totdat er een steen afgehouwen werd zonder handen, die sloeg dat beeld aan zijn voeten van ijzer en leem, en vermaalde ze (Dan. 2:35).”

Als we verder lezen in het 44e vers zien we dat met dit koninkrijk het eeuwige koninkrijk van Christus bedoeld wordt.

“Doch in de dagen van die koningen zal de God des hemels een Koninkrijk verwekken, dat in der eeuwigheid niet zal verstoord worden; en dat Koninkrijk zal aan geen ander volk overgelaten worden; het zal al die koninkrijken vermalen, en te niet doen, maar zelf zal het in alle eeuwigheid bestaan (Dan. 2:44).”

Al met al, wanneer het jaar voorbijgaat en alles op aarde tijdelijk is is er toch één koninkrijk de altijd voortduurt.

“Want wij weten, dat, zo ons aardse huis dezes tabernakels gebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, [maar] eeuwig in de hemelen (2 Kor. 5:1).”

Miykayah

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s