Boekbespreking: Waar is God als ik pijn heb?

Onlangs las ik een prachtig boekje dat een goed beeld verschaft over de relatie tussen pijn, lijden en God. Het boek is in de jaren 70 geschreven, maar kan nog steeds mensen boeien. De problemen die beschreven worden in het boek zijn actueel en aansprekend. De kernvraag in dit boek is waarom God het lijden toelaat en wat mensen zouden zijn zonder pijn. Philip Yancey heeft dit boek uit een christelijk standpunt geschreven. In dit manuscript zijn veel persoonlijke ervaringen van de schrijver verwerkt die iedereen wel in mindere of meerder mate heeft meegemaakt in zijn eigen leven.

Voor wie is dit boek bedoeld? Verwacht geen uitgebreide theoretische verhandeling, want dit boek is beschreven vanuit de praktijk. In het voorwoord staat: “Dit boek is niet filosofisch van aard, hoewel de schrijver theoretische vragen allerminst uit de weg gaat. Het is vooral bedoelt als praktische hulp voor degenen die worstelen met vragen rond lijden en pijn.” Anderzijds, hoewel het een praktisch boek is, schroomt Philip niet om moelijke en aangrijpende kwesties rond het lijden uit te leggen. Vooral nuttig zijn de praktische voorbeelden die de auteur aandraagt.

Dit boek is een hele ervaring op zichzelf. Het is aansprekend geschreven, maar tegelijkertijd heeft het ook een diepe boodschap. Dit boek was voor mij een waardevolle aanvulling op mijn ideeen over lijden en daarom heb ik er veel van geleerd.

Het boek is opgedeeld in drie delen. Het eerste deel gat over de vraag: “Waarom bestaat pijn”. Het volgende deel gaat over hoe mensen op pijn reageren en het laatste deel behandelt de vraag: “Hoe kunnen we pijn het hoofd bieden?”.

Ik zou dit boek zeker aanraden als iemand persoonlijke problemen heeft met lijden of pijn in deze wereld. Het boek is verhelderend en biedt nuttige adviezen die mij persoonlijk ook een andere kijk op pijn en lijden gaven.

Miykayah

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in boeken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s