Studentencongres over goddelijke liefde

De reformatorische studentenvereniging CSFR heeft deze week hun landelijke conferentie. Deze conferentie is dit keer gewijd aan de liefde. Onder andere prof. V. Brummer, prof.dr. W.H. Velema en prof.dr. R. Kuiper zijn de sprekers. Donderdagmiddag zal Bas van der Vlies een prijs uitreiken aan student en voor hun debatteerkunsten.


“Velema, emeritus hoogleraar ethiek, spreekt over de verhouding tussen eigenliefde en naastenliefde, en liefde en tolerantie. Kuiper, lid van de Eerste Kamer voor de ChristenUnie, spreekt over liefde en trouw binnen het gezin. De aftrap kwam gisterochtend van godsdienstfilosoof Brümmer, die de liefde tussen God en mens analyseerde, in vergelijking met de liefde tussen mensen.

Voor God, aldus Brümmer, liggen alle harten open, alle verlangens zijn Hem bekend en geen geheim is voor Hem verborgen. ,,Geen mens is in Gods ogen minder waard dan een ander, maar dat is niet omdat wij allemaal gelijk zijn, maar omdat we stuk voor stuk onvervangbaar zijn.”

God kiest ,,partij voor ieder van ons afzonderlijk”, aldus de emeritus hoogleraar. God heeft echter ,,tegelijkertijd allen lief én ieder afzonderlijk”. ,,Voor de gelovige kan alleen God ons goed genoeg kennen om zich in liefde met het goede van ieder van ons te identificeren.”

Voor meer informatie http://www.nd.nl/artikelen/2010/juli/07/studentencongres-overdenkt-de-liefde

Goede sprekers, jammer dat ik niet bij CSFR hoor.

Miykayah.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s