Stille tijd en Bijbellezen

 

Holy Bible, dated 1885, antique gold lettering...

Image by Wonderlane via Flickr

 

De 21e eeuw staat bekend als de eeuw waarin geen rust meer te vinden valt voor iedereen. Sociale media zoals Facebook, Twitter en bijvoorbeeld ook sms houden ons de hele dag in de greep. Er is geen tijd meer voor rust, iedereen moet altijd maar door.

Vroeg of laat komt de hedendaagse mens in de knel met de stille tijd. Misschien moet ik dan het begrip stille tijd even omschrijven. De stille tijd is de tijd die we in eenzaamheid aan de HEERE besteden in gebed of bijbellezen.

Die stille tijd is zo belangrijk en die zouden we niet moeten vergeten, maar de praktijk is dat we deze wél vergeten. Zelf gebruik ik de volgende handvaten om de stille tijd niet over te slaan.

1. De Bijbel op zichtbare plek leggen in huis/kamer

2. Gebruik een Bijbels dagboek of bijbelleesrooster

2. Elke dag tijd plannen voor het naar bed gaan om de Bijbel te lezen. Zet heel concreet op de agenda de tijd die je aan God wil besteden.

3. Elke morgen 5 á 10 minuten eerder uit bed gaan om even een klein stukje te lezen uit de Bijbel.

4. Overdag op werk/school een Bijbel meenemen. Veel kleine gaatjes kunnen goed opgevuld worden met Bijbellezen. Denk ook bijvoorbeeld aan de bus.

5. En de belangrijkste: God vragen of Hij rust in ons leven wil geven, waardoor de stille tijd makkelijker te behouden valt.

(Joz 1:8 Dat het boek dezer wet niet wijke van uw mond, maar overleg het dag en nacht, opdat gij waarneemt te doen naar alles, wat daarin geschreven is; want alsdan zult gij uw wegen voorspoedig maken, en alsdan zult gij verstandelijk handelen)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s