Oude kerkvaders

Areopagus from the Acropolis

Image by KiltBear via Flickr

Onlangs ben ik mijzelf gaan verdiepen in de kerkvaders die rond het Concilie van Nicea geleefd en gesproken hebben over de theologie. Wanneer je dat doet kom je erachter dat er een schat van informatie verborgen is in deze oude boeken. De eerste apologeten leefden  in deze (warrige)  tijd en heel helder hebben zij hun tegenstanders weerlegd. Een vroeg voorbeeld hiervan is dat de christenen zich moesten verdedigen tegen tegen de keizer omdat ze niet wilden offeren aan hem. Laten we het allereerste voorbeeld niet vergeten: Paulus op de Areopagus!

In deze geschriften kom je heel veel argumenten en informatie tegen die anno 2010 ook van pas kan zijn met het uitleggen van het christelijk geloof. Maar altijd moet in de gaten gehouden worden dat soms de theorie te kort schiet en dat dan het gaat om geloof in Christus. Met Hem kan je over bergen springen. Waarom zouden we dan ons christelijk geloof niet kunnen verdedigen?

Op internet vond ik een site waar veel geschriften van kerkvaders van voor- en na Nicea te vinden zijn. Neem eens een kijkje, want het zijn aanbevelenswaardige geschriften.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in apologetiek, Bronnen, Links en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s