Tolle Lege! – Bijbelleesroosters

Biblia-1-

Image via Wikipedia

Het nieuwe jaar begint (bijna) weer en daarom wilde ik alle Bijbelleesroosters maar eens opnieuw op een rij zetten. Zie hieronder. Ik heb een heel aantal ‘Engelse’ leesroosters toegevoegd. Het leesrooster is in het engels, maar de te lezen hoofstukken komen vrijwel altijd overeen met de Nederlandse vertalingen.

 

Katholieke Bijbelstichting (Nederlands): De Katholieke Bijbelstichting (KBS) heeft een bijbelrooster voor 2011 gemaakt. Dit jaar heeft deze het thema ‘Profeten’. Op zaterdag wordt er uit de psalmen gelezen en op zondagen, hoogtijden en bijzondere dagen wordt de Evangelielezing volgens het Lectionarium aangeboden, het leesrooster van de rooms-katholieke liturgie.

Isodurusweb (Nederlands): Het Isodorusweb voor surfende katholieken heeft ook een Bijbelleesrooster. Dit rooster is ook opgezet volgens het A-B-C systeem, wat betekend dat Mattheus de toon zet. Deze is ook opgezet rond het liturgische rooster.

http://www.christiananswers.net (Nederlands): Op www.christiananswers.net staat ook een Nederlands leesrooster, deze is bedoeld om in één jaar heel de Bijbel door te lezen. Er is ook een drie-jarig plan beschikbaar.

Nederlands Bijbelgenootschap (Nederlands): Het Nederlandse Bijbelgenootschap heeft ook een leesrooster voor 2011 beschikbaar. Dit leesrooster heeft voor iedere dag een korte Bijbellezing. Het Oecumenisch leesrooster van de Raad van Kerken neemt een bijzondere plaats in. Hierin zijn meerdere katholieke en protestante roosters in verwerkt. Dit leesrooster maakt gebruik van het A-jaar waarin Mattheus dus de toon zet.

http://www.bibliereading.com (Engels): Dit is een leesrooster om heel de Bijbel door te lezen in één jaar. Aantrekkelijke opties: online lezen, uitprinten op handzaam formaat, downloaden naar de outlook-kalender.

English Standard Version Bible (Engels): De ESV heeft een groot aantal leesroosters beschikbaar. Deze zijn in diverse formats beschikbaar, onder andere online lezen, RSS, iCal, Mobile en de printversie. Zie voor het overzicht deze site.

Biblestudytool.com (Engels): op deze site is het mogelijk om een profiel aan te maken en elke dag vorderingen bij te houden. Dat zorgt ervoor dat in één jaar de hele Bijbel wordt doorgenomen. http://www.biblestudytools.com/bible-reading-plan/

http://www.bibleplan.org (Engels): Een groot aantal leesroosters staan op deze site. De Bijbel chronologisch in één jaar, woorden van Jezus vier keer per jaar, het OT in één jaar, het NT in één jaar, etc. Het is mogelijk om diverse leesroosters te combineren. http://www.bibleplan.org/

learnthebible.org (Engels): Deze site heeft een leesrooster voor ‘dummies‘ waarin al de gedeelten worden gelezen die makkelijk te begrijpen zijn. Er is ook een moeilijker versie aanwezig die heel de Bijbel in 222 dagen doorleest.

M’Cheyne Bible Reading Plan (Engels): M’Cheyne was een Schotse predikant die ook een Bijbelleesrooster heeft gemaakt. Hierbij lees je door het Nieuwe Testament twee keer, de Psalmen twee keer en het Oude Testament één keer.

The Discipleship Journal Bible Reading Plan (Engels): Dit is een leesrooster dat verschillende bijbelgedeeltes neemt om de eenheid van de Bijbel beter te begrijpen. Voor de Bijbelgedeeltes staan hokes waarin aangekruist kan worden wat gelezen is.

Ik heb zelf nog niet besloten welk leesrooster ik in 2011 ga volgen. Ik denk dat ik gewoon voorin de Bijbel begin en wel zie waar het ‘schip strandt’. Meestal ben ik ongeveer drie keer rond aan het eind van het jaar. Natuurlijk is het niet voor iedereen mogelijk om zoveel te lezen en voor diegenen beveel ik een leesrooster van harte aan! Het is ook heel verdiepend om een thematisch leesrooster te volgen, omdat je zo bepaalde onderwerpen goed uitgewerkt hebt vanuit verschillende Bijbelboeken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in overig en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s